miercuri, 15 iulie 2009

Afrodisiacele naturale

Sub denumirea de afrodisiace sunt incluse atat produse, cat si diverse modalitati practice ce amplifica erotismul, stimuland astfel fuziunile si trairile amoroase. Cu alte cuvinte, orice substanta naturala sau activitate care stimuleaza dorinta sexuala intra in categoria afrodisiacelor.

Acestea poarta numele zeitei grecesti a iubirii, Afrodita. In toate culturile, fie ele stravechi sau moderne, se regasesc diverse afrodisiace sub denumiri diferite. Aceste substante si retete au puterea de a induce o pasiune arzatoare jocurilor si fuziunilor erotice, facand din sexualitate o adevarata arta.

Afrodisiacele pot fi clasificate in 5 grupe: analoge, asociate, animale, terapeutice si senzoriale. Unele afrodisiace pot fi incadrate in mai multe categorii in acelasi timp.

Afrodisiacele analoge

Acestea sunt cele care sunt asemanatoare cu organele sexuale, cum ar fi de exemplu ginsengul, care evoca forma penisului, midiile, asemanatoare vulvei, ouale asemanatoare testicolelor.

Afrodisiacele asociate

Folosite in special in trecut, acestea sunt corelate activitatilor erotice. De exemplu iepurele salbatic, este considerat sacru, fiind simblolul Afroditei, batoanele de paine sunt consacrate zeului fertilitatii, Priapus. Afrodisiacele asociate fac parte din cultura fiecarui popor.

Afrodisiacele animale

In diverse traditii organele reproductive ale unor animale erau ingerate pentru a le abosorbi puterea in mod direct. De exemplu, erau consumate testicolele diferitelor animale: berbec, porc, taur etc.

Afrodisiacele terapeutice

Acestea sunt substantele naturale ce au efecte stimulente din punct de vedere sexual, asupra persoanei care le utilizeaza. Ele pot fi baute, mancate, inhalate sau folosite extern. Afrodisiacele terapeutice pot fi impartite in: substante naturale care confera senzatia de caldura in corp, eliminand frigiditatea si cele care elimina inhibitiile.

Afrodisiacele senzoriale

Din aceasta grupa fac parte masajele, arta erotica, literatura si diverse spectacole, jocuri amoroase si tehnici erotice ce confera intensitate, forta si rafinament actului sexual.

Inca din timpuri stravechi oamenii au fost preocupati de gasirea unor mijloace vizuale, sonore, olfactive, psihice sau de alta natura pentru a atrage fiintele de sex opus. In aceasta privinta, natura este foarte darnica, in cazul in care stim s-o folosim cu intelepciune. Exista numeroase plante si preparate din plante care de-a lungul timpului au fost folosite ca elixire ale dragostei si, in special, ale amorului fizic.


Sursa: armonianaturii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...