vineri, 22 ianuarie 2010

Fii independent



Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond
Asculta mai multe audio Muzica


"Fiecare dependenţă apare dintr-un refuz inconştient de a accepta durereaşi de a o lăsa în urmă. Fiecare dependenţă începe cu durere şi se sfîrşeste în durere. Indiferent de substanţa de care eşti dependent - alcool, mîncare, droguri legale ori ilegale sau poate o persoană - , te foloseşti de un lucru sau de o persoană pentru a-ţi ascunde durerea. Acesta este motivul pentru care în relaţiile intime, după ce euforia iniţială a trecut, apare atît de multă nefericire, atît de multă durere. Nu relaţiile provoacă durerea şi nefericirea. Ele scot la lumină ceea ce se află deja în tine. Oricare dependenţă ajunge într-un punct în care nu mai produce rezultatul dorit şi atunci simţi durerea mai puternic ca oricînd. "

Fragment din "Puterea prezentului" de Eckhart Tolle

Un comentariu:

  1. Din seria hai sa ne imaginam explicatii fara sa avem o baza... N-am mai citit de mult ceva atat de fortat. Delireaza, pur si simplu.
    In primul rand, este o lege cosmica valabila in tot universul care determina urmatoarea situatie: orice satisfactie atrage dupa sine o insatisfactie echivalenta. Acelasi raport este intre placere si durere. Cand un om urmareste sa obtina placere, va obtine inevitabil si durere. Cerc inchis. Nu ascunde nimeni nimic, nu e niciun refuz inconstient, sau alte teorii din astea emotionale menite sa ia bani la oamenii care vor sa li dea solutii miraculoase.

    In al doilea rand, este vorba despre nevoi. Oamenii cunosc dependenta de obiecte, lato sensu, proportional cu nevoia cantitativa si calitativa care creeaza impulsul. Dependenta totala si de oxigen, de exemplu, dependenta partiala de socializare, de exemplu. Omul nu poate supravietui fara o cantitate de placere anumita, doar ca subiectivismul fiecaruia determina pentru fiecare alte placeri.
    Si-n al treilea rand, chiar daca explicatia ar fi fost corecta, e complet nefolositoare, din seria sfaturi din reviste pentru femei. Explicatia pleaca de la premisa ca poti accepta durerea si o poti lasa in urma, ca poti alege sa nu te mai folosesti de una sau de alta ca sa iti ascunzi durerea, ca poti schimba ce exista deja in tine etc. Premise la fel de aberante ca explicatia in sine. Nu functioneaza asa, dar ca un om sa capete capacitatea sa inteleaga asta, trebuie sa verifice cu sinceritate aceste aberatii si sa ajunga sa "stie" ca ele nu functioneaza. Cu alte cuvinte, sa nu mai puna botul.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...