luni, 19 octombrie 2009

Reverie



Eric Clapton - Wonderful tonight
Asculta mai multe audio Muzica

De ziua mea, in camera lui modesta, mansardata, am gasit peste tot frunze de toate nuantele, de la verde crud la castaniu, rosu-aprins si galben ca lamaia. Pe jos, covor de frunze, pe pat, cuvertura de frunze, rama oglinzii impodobita cu frunze. Fata de masa acoperita cu frunze. O sticla de vin vechi, culoarea chihlimbarului, dulce, parfumat. Pe un platou, branzeturi, struguri si bucati de ciocolata amaruie cu migdale. Ceaiul fierbinte din coji de portocale. Cafeaua dulce, cu scortisoara si ghimbir. Un patefon si numai doua discuri. Atat avea. Antonio Carlos Jobim si Billie Holiday. Il priveam si aveam senzatia ca nu umbla cu un disc, ci cu un suflet fragil inchis intr-o sticla. Descoperisem o lume pe care cei din jurul meu nu o stiau - ca o gradina secreta in care doar mie mi s-a permis accesul. Cand inchideam ochii si ma concentram, eram capabila sa vad vartejurile pe care le creau sunetele. Toate celelalte nu erau decat iluzii. Daca nu aveau consistenta, in mod fatal nici nu existau. Nu mai erau decat pur si simplu niste recuzita din mucava. Singurele realitati palpabile erau noi doi si atat.

RECUZITĂ, recuzite = (s.f.) Totalitatea obiectelor auxiliare (mobilier, costume etc.) necesare la montarea unui spectacol sau a unui film. – Din germ. Requisit.
MUCAVA, mucavale = (s.f.) Carton gros întrebuințat la legatul cărților, la confecționarea cutiilor, ambalajelor etc. – Din tc. mukavva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...