luni, 21 septembrie 2009

Cum sta treaba cu sexul


Ce anume trebuie sa cunoastem despre sex - si care nu este evident la prima vedere?
In primul rand, barbatii si femeile sunt diferiti. Privim sexul in mod diferit, hormoni diferiti curg prin sistemele noastre biologice. Natura avea nevoie de la noi de lucruri complet diferite si ne-a programat in mod diferit, pentru a obtine ceea ce era nevoie. Milioane de ani, natura a avut nevoie ca barbatii sa mearga din femeie in femeie, raspandindu-si samanta pentru ca specia sa traiasca. Iar femeile au avut nevoie sa se stabileasca intr-un loc si sa-si creasca copiii, pentru ca acestia sa devina adulti. Aceste impulsuri care ne anima sistemele de cel putin cateva sute de mii de ani, au transformat reactia instinctiva a barbatului la sex in "Trebuie sa plec" - in timp ce nevoile femeii au ramas la "Sa ne stabilim intr-un loc."
De aceea, este absolut necesar ca barbatii intelepti si femeile intelepte sa-si asume responsabilitatea cu privire la impulsurile puternice pe care sexul le declanseaza in noi toti. Cand o femeie a facut sex cu un barbat, in trupul acesteia se elibereaza hormoni care creeaza o legatura chimica - fie ca ea o doreste sa nu. Deci, este foarte clar ca nu e o idee buna sa fii atras de cineva care nu ti-a cerut-o in mod constient, benevol si asumandu-si deplina responsabilitate pentru aceasta.
Excitatia unui barbat, in pat, este impresionanta. Dar numai o femeie rece sau nesabuita mai poate sa creada ca zambetul pe chipul lui, atunci cand el vede zambetul de pe chipul tau, merita ulterior luni si ani intregi de nopti pline de suferinta. Si totusi, acea suferinta nu va intarzia sa apara, daca zambetul lui a reflectat doar dorinta trupului sau - si nu dorinta inimii sale.
Majoritatea barbatilor vor fi destul de cinstiti pe acest subiect, daca femeia are curajul sa ceara acest lucru. Ti-a spus oare, barbatul: "Faptul ca facem sex, inseamna cavoi continua sa te caut?" Ti-a spus barbatul: "Faptul ca facem sex, inseamna ca nu voi face sex cu alte femei?" Ti-a spus barbatul: "Faptul ca facem sex, inseamna ca intru impreuna cu tine intr-un loc sacru, in care a incerca sa te cunosc mai bine va deveni un factor dominant in viata mea?"
Deseori, femeile evita acest gen de conversatie: "Nu am vrut sa stric magia momentului. " Bravo! Dar unde e magia? "N-am vrut sa-l zoresc." Cum adica, poate sa faca sex cu tine, dar nu ar trebui sa raspunda la nicio intrebare? "El a spus ca era doar ceva intamplator, dar in noaptea aceea pasiunea a fost atat de intensa, incat am crezut ca n-a vorbit serios." Scumpa mea, e cazul sa te maturizezi!
Femeile, ca si barbatii, simt adesea un profund conflict interior, atunci cand e vorba de responsabilitatile emotionale generate de intalnirile sexuale.
Din fericire, pe masura ce avansam in varsta, disperarea, care reprezinta cei mai perfecti ochelari de cal, incepe sa mai scada - iar realitatea devine putin mai clara. In cele din urma, conversatia nu mai pare a fi un enorm sacrificiu, un mare distrugator de momente pasionale.
Cand sexul nu e magic, el nu ar trebui sa aiba loc. Iar atunci cand este magic, puterea lui nu ar trebui subestimata.
Schimbul de energie intre doi oameni care fac dragoste este cu mult mai important decat cred persoanele rationale. De aceea, o data ce sexul a avut loc, putem deveni atat de profund vulnerabili fata de cineva. Intrebarea e daca, a doua zi dimineata si in dimineata urmatoare, cineva poseda o asemenea structura a personalitatii, incat sa fie capabila sa sustina forta comportamentului de azi-noapte. "Oare ea va deveni o ventuza si o pisaloaga? Oare el se va retrage?" Deseori, in asemenea cazuri, femeile devin superactive, iar barbatii incep sa dea inapoi. Toate acestea constituie motivul pentru car, fara un oarecare angajament fata de o relatie mai serioasa, a face dragoste poate fi atat de riscant din punct de vedere emotional.

Marianne Williamson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...