marți, 15 septembrie 2009

Disident

"Cat de binefacatoare, de fireasca si umana e prietenia, caldura sufletului celuilalt, catre care nu te simti atras ca sa arzi, sa te consumi in disperare, ci atras ca sa te armonizezi, sa te implinesti. Daca exista vreo fericire pe pamant, apoi aceasta e prietenia, dragoste senina, crescuta an cu an, limpede, fara agonii, fara sombrare. (...) Sa poti spune tot, fara teama ca celalalt te va compatimi sau iti va da sfaturi, ci te va intelege numai. Sa stii ca o singura fiinta va intelege pana la fund - si va continua sa te iubeasca dupa aceea."
"Cum izoleaza dragostea de tot ce este organic unui om, de toata tineretea din jurul lui. Poate il izoleaza chiar de viata; se intampla atatea lucruri langa tine, cand iubesti, despre care habar nu ai. E aproape anti sociala dragostea asta nebuneasca, pasiunea."
"Poate ca barbatii nu sunt chiar atat de pacatosi pe cat se crede. Traiesc insa in instantanee, foarte rar in momente eterne. Nu mint cand spun ca o femeie le e draga, dar daca sunt siliti sa repete lucrul acesta, dupa cateva luni, dupa cativa ani, incep sa minta."

Mircea Eliade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...